Siirry sisältöön
Ilmoitukset

Ilmoitukset

Kevään 2021 ylioppilasjuhlat

Ylioppilasjuhlat pidetään lauantaina 5.6.2021. Tilaisuus järjestetään koulun piha-alueella porrastetusti yksi luokka kerrallaan: L18a klo 11.00, L18b klo 12.00, L18c klo 13.00, L18d klo 14.00 ja IB2 klo 15.00. Jokainen ylioppilas voi kutsua paikalle kaksi vierasta. Abiturienteille jaetaan 2.6.2021 ennakkoon numeroidut paikkaliput juhlavieraspaikoille.

Kaikki muutokset ovat mahdollisia.

Koulukirjaston palautukset ja kesälainat

Kesäloma on jo pian ovella. On aika palauttaa kaikki lukuvuoden aikana lainatut koulukirjaston kirjat. Jos olet epävarma, mitä lainoja sinulla on, laita kirjastonhoitajalle Wilma-viesti tai tule koulukirjastoon tarkistamaan. Jos joku lainaamasi kirja on vielä kesken ja haluat lukea sen loppuun, niin koulukirjastolta voit uusia sen myös kesälainaksi, mikäli siihen ei ole varauksia. Kesälainat palautetaan elokuun loppuun mennessä. Tervetuloa kirjastoon!

Teatterikarnevaali 21.5.2021

Teatteri on aikaa, taikaa, lumoavaa, oman itsen voimavarojen ja luovuuden virtaa! Sivistyksen lähteen Kreikan ajoista on ymmärretty teatterin merkitys ihmisen persoonan kehitykselle ja vuorovaikutuksen mielekkyydelle. Oi kuinka ihanaa ymmärrystä ja luovaa vapautta!

Teatterin inspiroimana SYK:sa vietetään perjantaina 21.5. Teatterikarnevaalia, johon jokainen voi pukeutua haluamaansa roolihahmoon. Eri välitunneilla on juhlasalissa raati, joka palkitsee kunkin ryhmän (alaluokat, yläluokat, lukio, opettajat ja henkilökunta) vaikuttavimman roolihahmon.

Lukio ja yläkoulu lähiopetukseen 3.5. alkaen

Peruskoulun 7.–9.-luokat ja lukio siirtyvät kokonaan lähiopetukseen 3.5.2021 alkaen. SYK:n vuorottelujärjestelyiden takia lukiolaisemme palaavat lähiopetukseen näin ollen jo ensi maanantaista 26.4.2021 alkaen. Ruokakassijakelu päättyy kokonaan lähiopetukseen siirryttäessä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tiistaina 20.4.2021 palaamisesta lähiopetukseen sekä sisäharrastusmahdollisuuksien avaamisesta 20-vuotiaille ja tätä nuoremmille. Linjaus noudattaa lapset ja nuoret ensin -periaatetta, johon alueella on rajoitusten purkamisessa sitouduttu.

Perusopetuksen oppilaiden toimintaohjeet lähiopetuksessa

Tartunnanjäljityksen ruuhkautuessa kouluja on ohjeistettu valvomaan tiukasti hygieniaohejeita ja turvavälejä.

Perusopetuksen oppilaiden toimintaohjeet SYK:ssa

  • Noudata turvavälejä.
  • Jokaisella välitunnilla mennään ulos heti oppitunnin päätyttyä.
  • Pese kädet ja käytä käsidesiä ennen oppitunnin ja ruokailun alkua.
  • Yläluokkien oppilailla on maskisuositus.

Oppilaita suositellaan vähentävän sosiaalisia kontakteja mahdollisimman paljon myös vapaa-ajalla. Kavereita on hyvä tavata ulkona turvavälejä noudatten. Sisätiloissa tapaamisia tulisi välttää.

Lukio jatkaa etä- ja peruskoulu lähiopetuksessa

Lukion etäopetusjakso jatkuu 10.1.2021 saakka. Perusopetus ei siirry etäopetukseen. Jos perusopetuksessa olevan oppilaan perhetilanne vaatii koulusta pois jäämistä, huoltaja voi tehdä loma-anomuksen (ilmoitus poissaolosta). Kaikki ensi viikon loppuun asti (20.12.2020) annetut aiemmat rajoitukset jatkuvat 10.1.2020 asti.

Toimintaohje Koronavilkun ilmoittaessa mahdollisesta altistumisesta

1. Saa ja kannattaa jäädä kotiin seuraamaan omaa terveydentilaa kyseiseksi päiväksi ja varotoimena mahdollisesti seuraavaksikin päiväksi. Huoltaja ilmoittaa poissaolon luokanvalvojalle. Tämä on omaehtoinen varotoimi, jolloin en voi tehdä päätöstä etäopetuksesta. Opettajat antavat poissaolevalle ohjeita etenemisestä ja opettaja halutessaan ja pystyessään striimaa oppituntia kotona opiskelevalle.

2. Jos Koronavilkku-ilmoitus tulee oppilaalle kesken koulupäivän, huoltaja tekee päätöksen, lähteekö oppilas kotiin varotoimena vai jatkaako koulussa. Huoltaja ilmoittaa luokanvalvojalle, jos oppilas lähtee kotiin.

3. Koronavilkku-sovellus ei ohjaa oireetonta henkilöä testiin. Jos oireita ei ilmene, kouluun voi palata.

4. omaolo.fi -sivustolla voi tehdä oirearvion, joka ohjaa tarvittaessa testaukseen.

Tässä pandemian tilanteessa on suotavaa ja sallittua jäädä varotoimena kotiin. Perusopetus ei siirry etäopetukseen, mutta omaehtoisesti kotiin jääminen on mahdollista. Omien perhekohtaisten tilannearvoiden perusteella huoltajat ovat yhteydessä luokanvalvojaan, jos oppilas on kotona mutta seuraa opetusta.

Lukio etäopetukseen 3.12.

Lukio-opetuksessa siirrytään etäopetukseen hallitusti tulevan viikon aikana. Maanantaina 30.11.2020 on lukiolaisten etäpäivä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Noudattakaa poikkeuksissa kurssin opettajan ohjetta.

Tiistaina 1.12. ja keskiviikkona 2.12. lukiolaisilla on lähiopetusta. Tällöin käynnistetään 3. jaksossa alkavat kurssit. Lukion rehtori lähettää opiskelijoille ja lukio-opettajille tarkennetut ohjeet mm. siitä, miten etäjakso päätetään ennen kuin joululoma alkaa.

Torstaina 3.12. alkaa lukiolaisilla etäjakso, joka päättyy 19.12.2020. Lukiolaisilla on mahdollisuus käydä koululla opiskeluhuollon kanssa sovituissa yksilötapaamisissa.

Viikonloppuna (28.–29.11.2020) lukiolaisia pyydetään vastaamaan Wilmassa lähetettyyn kyselyyn, jolla kartoitetaan kouluruokajakelun tarvetta etäjaksolla.

Uimahalli suljettu yleisöltä

SYK:n uimahalli on toistaiseksi suljettu koulun ulkopuoliselta käytöltä 27.11.2020 alkaen.

Urheiluhalli on käytössä vain koulun toimintaan.