Siirry sisältöön
Koulun esittely

Koulun esittely

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu SYK on vuonna 1886 perustettu yhteisöllinen, tavoitteellinen ja innostava yhtenäiskoulu, jossa toimivat perusopetuksen luokat 3–9, lukio ja kansainvälinen IB-tutkintoon johtava lukio. Koulu sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Etelä-Haagassa.

Koulussamme on tällä hetkellä noin 1250 oppilasta, joista moni opiskelee SYK:ssa kymmenen vuotta. Eri luokka-asteiden ja koulumuotojen välinen yhteistyö on luontevaa. Vuotuiset tapahtumat ja yhdessä tekeminen luovat yhteisöllisyyttä, jota voi muistella lämmöllä jälkeenpäin – sykkiläisyys yhdistää.

SYK:hon valitaan vuosittain sata uutta kolmasluokkalaista, jotka alkavat opiskella ensimmäisenä vieraana kielenään ranskaa, saksaa tai venäjää. Harvinaisten kielten lukijoiksi pyrkivät oppilaat osallistuvat kielellisiä valmiuksia korostavaan soveltuvuuskokeeseen toisen luokan kevätlukukaudella.

Pätevät ja osaavat opettajat, kannustus, erilaisten opetusmenetelmien käyttö sekä hyvä työrauha edistävät tehokasta oppimista. SYK tunnetaan laadusta: perusopetuksen valtakunnallisten kokeiden tulokset ovat erinomaiset, ylioppilaskirjoitusten tulokset vuosittain maan kärkitasoa ja IB-kokeiden tulokset maailman parhaita. Sykkiläisen kouluvuoteen kuuluvat oppituntien lisäksi monipuoliset harrastusmahdollisuudet koulupäivän jälkeen, retket ja opintokäynnit, asiantuntijaluennot, teemapäivät, erityistapahtumat ja juhlat.

Yksityisenä sopimuskouluna SYK

  • saa itse asettaa pedagogiset tavoitteensa, valita opettajansa, laatia opetussuunnitelmansa, päättää materiaalihankinnoistaan ja vastata taloudestaan.
  • on opetuksellisesti yhtenäinen kymmenvuotinen kokonaisuus. Nivelvaiheet, kuten alaluokilta yläluokille ja perusopetuksesta lukioon siirtyminen, ovat oppilaalle lähes huomaamattomia kynnyksiä.
  • ei peri oppilasmaksuja.
  • noudattaa valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteita.