Siirry sisältöön
Kesän lukuhaasteessa palkittiin yhdeksän sykkiläislukijaa

Kesän lukuhaasteessa palkittiin yhdeksän sykkiläislukijaa

893B3A49-5440-4329-9DAE-6AFC6A976F18

SYK:n Instagramin @syk1886 kesälukuhaaste on ratkennut. Raati on päättänyt palkita yhdeksän ahkeraa lukijaa. Lämmin kiitos osallistumisesta ja onnea voittajille!

Lukuhaasteen pääpalkinnon eli Harry Potter -pussilakanan saavat Emilia 3a ja Kuisma 5a. Molempien lukulista on vakuuttava ja kuva kekseliäs.

Emilian lista: ”Täplä salakuljettajat, Isa+Bea hoitelevat lapsenvahdin, Isa+Bea ryhtyvät pahoiksi, Lotta Levoton ja suuri kanikaaos, Mestarietsivä Peppunen Rouva Purppuran tapaus, Isa+Bea tuomittu tanssimaan, Mestarietsivä Peppunen: Kuka varasti vanukkaan, Lotta Levoton ja Lättälampaat, Lotta Levoton ja konnakohellus, Silloin olin tosi onnellinen (Dunne), Dunnen elämää, Nähdään kun nähdään (Dunne), Onnekasken Dunnen saa.”

Kuisman lista: ”Luin ja kuuntelin kesän aikana nämä kirjat: Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille) Emmi Jäkkö ja Aleksis Salusjärvi, Kepler 62 uusi maailma Saari Bjørn Sortland, Neropatin päiväkirja Lunta tupaan Jeff Kinney, Taikajengi Neil Patrick Harris, Maailman parhaan kaverin päiväkirja Jeff Kinney, Paras kirja ikinä Miklu, Pate ja Blacknessin hirviö Timo Parvela ja Pasi Pitkänen. Sain lukudiplomin tekemistä tunnustuspalkinnoksi kuukauden käyttöaikaa BookBeatiin ja käytin sen kesäloman aikana. Kirjoja tuli kuunneltua eniten kun olimme matkalla musiikkileirille Pyhätunturille. Varsinkin aamuvarhain maantiellä oli vilkasta kun vähän väliä tiellä hyppi porolaumoja.”

Vaikuttavasta lukukokemuksesta ja sen jakamisesta Bookbeat-kuukauden saavat Aurora L19c, Fanni 7c, Peppi 6a ja Heidi-ope.

Aurora: ”Tänä kesänä päätin ottaa haasteeksi lukea kolme maailmankirjallisuuden klassikkoa. Valitsemani kirjat ovat Jane Austenin Ylepys ja ennakkoluulo, Emily Brontёn Humiseva harju ja Leo Tolstoin Anna Karenina. Luku-urakkani on vielä kesken, sillä Anna Karenina on yli 900-sivuinen järkäle. Lukiessani olen huomannut, että vaikka kirjat on kirjoitettu jo 1800-luvulla ja yhteiskunta oli hyvin erilainen, samanlaisia sosiaalisia suhteita ja inhimillisiä piirteitä löytyy nykypäivänkin ihmisistä. Ehkä juuri siksi näistä kirjoista on tullut klassikkoja.”

Fanni: ”Stephanie Garberin yllättävä Caraval on paras kirja, jonka luin kesällä. Se kertoo siskoksista, jotka asuvat Trisdan saarella. Tyttöjen isä on vallanhaluinen ja ilkeä tyranni, joka haluaa pitää tyttäret tiukassa kurissa. Päättäväiset siskot karkaavat saarelta Julian-nimisen laivapojan matkassa taianomaiselle Ledgend-saarelle. Siellä vanhempi tytöistä Scarlett osallistuu pelottavaan Caraval-peliin, jonka ei pitäisi olla totta…”

Peppi: ”Victoria Aveyardin Lasinen miekka on jatko-osa kirjalle Punainen kuningatar. Tykkäsin kirjasta jännittävien juonenkäänteiden sekä kiinnostavien henkilöhahmojen takia. Tarina loppui hyvin jännittävään kohtaan, joten odotan innolla sarjan seuraavan osan Kuninkaan kahleet lukemista. Suosittelen kirjasarjaa fantasiasta pitäville lukijoille.”

Heidi-ope: ”Anthony Doerrin ”Kaikki se valo jota emme näe” oli tämän kesän elämys. Se kuuluu niihin kirjoihin, joiden vuoksi yövaloa ei malttaisi sammuttaa. Aikajana ulottuu 1930-luvulta nykyaikaan ja tarina kietoo yhteen sokean ranskalaisen Marie-Lauren ja saksalaisen radioamatöörin Wernerin toisen maailmansodan runtelemat kohtalot. Jos kirjaa etsisi asiasanoilla, niin niitä olisivat radioaallot, avaimet, jalokivet, leivät ja pienoismallit. Minä luin tämän norjaksi, teoksen alkuperäiskieli on englanti.”

Mukavasta lukumuistosta ja kesäisestä kuvasta lautapelin saa Matias 5c-luokalta: ”Luin kesälomalla kolme ensimmäistä kirjaa Redwallin taru -sarjasta. Tämä kuva on tilanteesta, jossa lähdin siskoni kanssa järviretkelle. Pakkasimme mukaan eväitä ja Muumipeikko ja pyrstötähti -kirjan. Pysähdyimme järvenselälle. Seela luki minulle.”

Ahkerasta lukemisesta palkitaan Bookbeat-kuukaudella Ilona 8d ja lautapelillä Anton 5a.

Ilonan lista: ”Viimeinen toivo, Unohdettu soturi, Vatukkatähden myrsky, Midnight, Moonrise, Dawn, Starlight, Twilight, Sunset, Auringon polku”

Antonin lista: ”Kaikki Bookbeatin Neropatin päiväkirjat, Lasse-Maijan etsivätoimistot ja Harry Potterit kuunneltu tänä kesänä. Suosittelen kaikille!”