Siirry sisältöön
Teinikunta

Teinikunta

Teinikuntaan kuuluvat maksutta ja automaattisesti kaikki lukiolaiset. Teinikuntaa edustaa teinikunnan hallitus (lyh. TK), jonka tehtävänä on valvoa lukiolaisten etuja, järjestää erilaisia tapahtumia ja ylläpitää teinikunnan oleskelutilaa yhdessä koulun kanssa. Teinikunnan hallitus on vastuussa SYK-vaatteiden myynnistä.

Toiminta

Teinikunnan hallitus järjestää tapahtumia ja tilaisuuksia laidasta laitaan. Perinteisiä tapahtumia ovat mm. joulukuun glögitapahtuma, kevään toimintapäivä, halloween-tapahtuma sekä eduskunta- ja kuntavaalipaneelit. Kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä, järjestetään lukiolaisten suosittu Copa de Kuutio -jalkapalloturnaus.

Myös erilaiset pukeutumis- ja teemaviikot ovat olleet perinteisesti suosittuja. Teinikunnan hallitus on ollut järjestämässä mm. hyvinvointiteemaviikkoa.

SYK-vaatteet

Tyypillisesti kaksi kertaa vuodessa teinikunnan hallitus järjestää rajoitetun ajan SYK-vaatemyynnin, jolloin kenellä tahansa on mahdollisuus ostaa perinteisiä, tyylikkäitä SYK-huppareita, -collegepaitoja, -verkkareita sekä monia tuotteita! Myynti kestää useimmiten noin viikon. SYK-vaatemyynneistä tiedotetaan teinikunnan hallituksen Instagramissa (@sykteinikunta), Wilma-viesteitse sekä koulun viestimissä. Ostamalla SYK-vaatteita tuet teinikunnan toimintaa!

Jos sinulla herää kysymyksiä SYK-vaatteisiin liittyen, ole yhteydessä hallituksen vaatevastaava Eino Sahariin sähköpostilla (eino.sahari@syk.fi).

Yleiskokoukset

Teinikunnan hallitus kutsuu vähintään kaksi kertaa vuodessa koolle yleiskokouksen. Yleiskokouksissa teinikunnan hallitus informoi teinikuntaa tulevista tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista sekä vastaa teinikunnan kysymyksiin. Yleiskokouksessa voidaan järjestää myös kansanäänestyksiä teinikuntaan liittyvistä asioista.

Hallitusvaalit

Teinikunnan hallitus valitaan aina Teinikunnan laissa säädeltynä aikana marras-joulukuussa teinikunnan vaaleissa. Vaalipäiviä on kaksi: rivijäsenvaalit sekä puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajavaalit. Hallitukseen valitaan lukion 1. vuoden opiskelijoista kolme rivijäsentä sekä varapuheenjohtaja ja lukion 2. vuoden opiskelijoista neljä rivijäsentä sekä puheenjohtaja. Sekä IB-linjalta että kansalliselta linjalta on valittava vähintään yksi edustaja.

Kansalaisaloitteet ja kansanäänestykset

Jokaisella teinikunnan jäsenellä on oikeus tehdä kansalaisaloite teinikunnan hallitusta ja lukiolaisia koskevasta asiasta. Jotta teinikunnan hallitus ottaa kansalaisaloitteen käsittelyyn, on aloitteella oltava koossa 50 allekirjoitusta. Aloitteen tarvittavine allekirjoituksineen voi toimittaa teinikunnan hallitukselle sähköisesti tai kirjallisesti. Teinikunnan hallitus voi asettaa halutessaan asioita päätettäväksi teinikunnan kansanäänestyksellä. Äänestys voi olla neuvoa-antava tai sitova. Kaikilla teinikunnan jäsenillä on oikeus äänestää kansanäänestyksissä.

Teinikunnan laki

Teinikunnan hallituksen toimintaa, sen oikeuksia ja velvollisuuksia säätelee Teinikunnan laki.

Teinikunnan laki

Jos sinulla herää kysymyksiä SYK-vaatteisiin liittyen, ole yhteydessä hallituksen vaatevastaava Nikita Voloshkoon sähköpostilla (nikita.voloshko@syk.fi).

Yhteystiedot

Jäsenet

  • Ilo Bingham, puheenjohtaja ja urheiluministeri
  • Matteus Viitanen, varapuheenjohtaja ja hyvinvointikoordinaattori
  • Sienna Watson, sihteeri
  • Nuutti Levo, rahastonhoitaja
  • Nikita Voloshko, vaatevastaaja ja jätehuoltovastaava
  • Elmo Salo, viestintävastaava
  • Albert Lindgren, somevastaava
  • Andreas Sadam, tapahtumavastaava
  • Antton Kiuru, urheiluministeri

Teinikunnan toimintaa koordinoi teinikunnan kuraattori Maija Karesvuori