Siirry sisältöön
Teinikunta

Teinikunta

Teinikuntaan kuuluvat automaattisesti ja maksutta kaikki lukiolaiset. Sen tehtävänä on valvoa lukiolaisten etuja ja viihtyvyyttä, ylläpitää oleskelutilaa sekä järjestää tapahtumia ja tilaisuuksia.

Yleiskokoukset ja hallitusvaalit

Teinikunnan hallitus kutsuu koolle tarvittaessa SYK:n lukiolaisten yleiskokouksen. Yleiskokouksissa lukiolaiset kuulevat ja päättävät yhdessä Teinikunnan tulevista tapahtumista ja äänestävät lukiolaisten etuja koskevista aloitteista. Hallitusvaalit järjestetään syyslukukaudella loka-marraskuun vaihteessa. Puheenjohtaja (toisen vuoden opiskelija) ja varapuheenjohtaja (ensimmäisen vuoden opiskelija) valitaan erikseen. Muu hallitus (neljä toisen vuoden opiskelijaa ja kolme ensimmäisen vuoden opiskelijaa) valitaan yleisvaalissa ja muut hallitustehtävät jaetaan hallituskohtaisesti.

Aloitteet

Jokainen SYK:n lukiolainen voi tehdä aloitteen mistä tahansa lukiolaisia koskevasta asiasta. Isoja hankintoja ja lukiolaisten etuja koskevat aloitteet käydään läpi Teinikunnan yleiskokouksissa. Pieniä hankintoja koskevat aloitteet hallitus käsittelee hallituksen kokouksissa. Aloitteet tehdään kirjallisesti, ja ne voi toimittaa niin sähköisesti kuin myös paperilla kenelle tahansa Teinikunnan hallituksen jäsenelle.

Hallituksen kokoukset

Teinikunnan hallituksen kokoukset ovat kaikille SYK:n lukiolaisille avoimia. Mikäli haluat osallistua kokouksien seurantaan, ota yhteyttä hallituksen jäseniin, jotka kertovat kokousten ajankohdan ja pitopaikan.

Yhteystiedot