Siirry sisältöön
Yli 12-vuotiaiden maskisuositus käyttöön SYK:ssa 24.11. alkaen

Yli 12-vuotiaiden maskisuositus käyttöön SYK:ssa 24.11. alkaen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä antoi suosituksen maskien käyttämisestä myös kouluissa. SYK:ssa on jaettu maskeja 6.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille ja opiskelijoille. Edelleen kyseessä on suositus, joten esimerkiksi terveydellisestä syystä maskia ei tarvitse käyttää. Maskiasuositus koskee myös kaikkia rokotettuja.

3.– 5.-luokkalaiset sykkiläiset saavat halutessaan käyttää maskia koulussa. Kotona on hyvä keskustella lapsen kanssa asiasta. Pienimpien oppilaiden kohdalla on hyvä, jos te huoltajat käytte luokanopettajan kanssa myös keskustelua. Koronatilanne on koulussamme turvallinen, eikä maskikeskustelun pidä herättää ainakaan ylimääräistä pelkoa.

Koulut ovat EPIn mukan matalan riskin ympäristöjä, eikä tällä hetkellä kouluilta pyydetä jäljitysapua. Jäljitystyö on käsittääkseni nyt hidasta, joten tiedotamme SYK:ssa tilanteestamme, jotta voisimme täällä välttää jatkotartuntoja. Sovimme huoltajan tai sairastuneen aikuisen kanssa tiedottamisesta aina erikseen. Toivon riittävää avoimuutta, jotta pysytymme edelleenkin pitämään tartuntatilanteen hallinnassa, mutta ymmärrän terveystietoihin liittyvän yksityisyyden suojan.

Edelleen tärkeää on pysyä pois koulusta, harrastuksista ja välttää väkijoukkoja, jos on koronaoireita. Alle 12-vuotiaat ohjataan testiin vain, jos heillä on oireita ja tiedossa oleva altistuminen varmistetulle koronatapaukselle tai lähipiirissä on joku, jonka immuunisuoja koronaa vastaan on puutteellinen. Kotitestausta voi käyttää.

Pohdimme kanssanne ratkaisuja, kun tulee tilanteita, jotka vaativat selvennystä. Kannattaa ottaa heti yhteyttä, kun tulee kysymyksiä. Joulun juhlakausi on alkamassa ja pyrimme toteuttamaan tapahtumat suunnitellusti. Kaikki muutokset ovat silti mahdollisia.