Siirry sisältöön
Ilmoitukset

Ilmoitukset

SYK:n toimenpiteet koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi

 • Suomen hallituksen asettamat rajoitukset ovat voimassa 16.3.2020–13.4.2020. SYK:n koulutilat on suljettu ja lähiopetus keskeytetty.
 • May 2020 IB final exams cancelled More information
 • IB Preparatory Year Entrance Exam Cancelled (April 22, 2020) // IB-pääsykokeet peruttu More information
 • Hallitus on muuttanut 20.3.2020 linjausta koskien 1.–3.-luokkalaisten oikeudesta lähiopetukseen. Sykkiläiset kolmasluokkalaiset voivat tämän päätöksen nojalla tulla lähiopetukseen koululle. OPH toteaa tiedotteessaan: ”Valtioneuvoston suositus on kuitenkin, että mahdollisuuksien mukaan lapset jäisivät kotona tapahtuvaan etäopetukseen.”
 • Koulun ulkopuolisia auttavia tahoja sekä ohjeita poikkeustilanteessa
 • Opiskelijaterveydenhuollon palvelut 23.3.2020 alkaen
 • Lähiopetuksen sijaan SYK:n luokkien 4–9, lukion ja IB:n opetus ja ohjaus järjestetään etäopiskeluna, jossa käytetään oppilaille ja opiskelijoille tuttuja digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja.
 • SYK:n uimahalli on suljettu 13.3.2020 alkaen.
 • SYK:n musiikkiopiston etäopetus alkaa 23.3.2020.
 • Koko koulun ulkomaille suuntautuvat leirikoulu-, luokkaretki- ja opintomatkat ja -vaihdot perutaan 31.5.2020 asti.
 • Ohjeistamme huoltajia tilanteen kehittymisestä Wilman välityksellä.

Tiedotetta päivitetty 27.3.2020 klo 11.06.

Koulun ulkopuolisia auttavia tahoja sekä ohjeita poikkeustilanteessa

Tukitahoja ja infoa koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen  

May 2020 IB final exams cancelled

23 March 2020

To our IB Students and Families,

The International Baccalaureate Organization has announced that the May examinations for the International Baccalaureate Diploma Programme and Career-related Programme will not be held this year due to the COVID-19 (Coronavirus) pandemic.

As an organization, it is critical for the IB to ensure that the options it provides its global community of IB World Schools are based on compassion and fairness for the difficult circumstances that its students and educators are experiencing. As a result, based on considerable advice from stakeholders across the globe, including schools, students, universities and official bodies, the IB has determined what it believes to be the most responsible and ethical way forward.

The May 2020 examinations as scheduled between 30 April and 22 May for Diploma Programme and Career-related Programme candidates will no longer be held. Depending on what they registered for, the student will be awarded a Diploma or a Course Certificate which reflects their standard of work. This is based on student’s coursework and the established assessment expertise, rigor and quality control already built into the programmes.

We know parents and student will have many questions. The IB will share full details and FAQs with us and on their website by 27 March 2020. For any other questions, please contact  minna.ankkuri@syk.fi

Thank you and stay well.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut 23.3. alkaen

Opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat käytettävissä myös poikkeustilanteen aikana ja saatavilla kaikissa oppilaitoksissa. Terveydenhoitajan tavoitat ensisijaisesti puhelimitse tai sähköisen asioinnin kautta. Lisäksi voit jättää yhteydenottopyynnön Wilmassa tai sähköpostitse.

Ensisijaisesti vastaanotot toteutetaan puhelin- ja sähköisenä palveluna, joiden avulla ratkaisemme mahdollisen käyntiajan. Sähköisen asioinnin löydät osoitteesta https://www.hel.fi/sote/fi/palvelut/sahkoinen-asiointi/opiskeluterveydenhuolto/

Opiskeluterveydenhuollon keskitetty palvelu toimii osoitteessa Mechelininkatu 46 A, 4. krs. Soitathan ennen saapumista: Keskitetyt palvelut p. 050 310 5547.

Keskitetyssä toimipisteessä seuraavat palvelut:

 • kiireelliset tartuntatautiselvitykset ja rokotukset
 • tuki mielenterveyskysymyksissä
 • raskauden ehkäisypalvelut ja jälkiehkäisy tarvittaessa
 • puolustusvoimien kutsuntaterveystarkastuksia ja uudelleen terveystarkastettavaksi määrättyjä

Keskitetyt palvelut toimivat, vaikka oppilaitosten terveydenhoitajat siirtyisivät koronaepidemian vuoksi toisiin tehtäviin.

Opintomatka Pietariin

Neljännen ja kuudennen luokan venäjänlukijat tekivät perinteisen opintomatkan Pietariin. Matkalle mukaan lähti ennätykselliset 48 oppilasta. Matkalla tutustuttiin muun muassa Eremitaasiin, Venäjän pienoismallimuseoon sekä Pietari-Paavalin linnoitukseen. Ystävyyskouluvierailulla oppilaat tutustuivat venäläiseen kouluun sekä opiskelivat venäläisen opettajan johdolla. Opintomatka oli erittäin onnistunut ja innosti jatkamaan venäjän kielen ja kulttuurin opintoja.

 

Kuvataiteen lukiodiplomityöt valmistuivat

Kuvataiteen upeat lukiodiplomityöt ovat olleet viime viikon esillä juhla-aulassa. Tänä lukuvuonna ajatuksensa sai viritettyä visuaaliseen muotoon 11 opiskelijaa: Liisa Ahokas L17d, Elena El Founti L17a, Jaakko Hilmola L17a, Vivian Jory L17b, Nella Kuosmanen L17a, Julia Laine L18a, Kaisla Lehtiranta L17d, Rosa-Marie Pussinen L17c, Iiris Rosenius L17a, Elli Saari L17b, Lumi Zhong L17b ja Nataliia Chernova IB2. Uudet tehtävät julkaistaan aina toukokuussa. Tämän vuoden tehtävistä Omakuva ja Kulttuurit kohtaavat olivat suosituimpia SYK:ssa. Itse diplomityö tehdään portfolioineen yhden jakson aikana yhden kurssin suuruisena näyttötyönä. Onnittelut tekijöille hienojen prosessien ja ilmaisuvoimaisten töiden johdosta!

SYK juhli Suomen itsenäisyyttä

SYK juhli itsenäisyyttä arvokkaasti ja perinteikkäästi. Perusopetuksen juhlassa ihasteltiin neljäsluokkalaisten juhlatansseja ja nautittiin 5ac:n Täällä Pohjantähden -musiikkiesityksestä, 7cd:n voimisteluryhmän Minun Suomeni -ohjelmasta, kuudesluokalaisten Yksin ja yhdessä -draamasta, Emma Ahon juhlapuheesta ja kahdeksasluokkalaisten esittämästä Suomenmaa-kappaleesta.

Lukion itsenäisyysjuhlassa valkolakin sai 12 ylioppilasta. Lämpimät onnittelut! Toimittaja Saska Saarikoski puhui juhlapuheessaan siitä, että odottamattoman odottamisesta on tullut normi ja yhteiskunnallinen murros tarvitsee uudenlaista ajattelua ja rohkeutta. Kiitos myös lukiojuhlan esiintyjille elämyksistä. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Opintomatkalla Berliinissä

Lukion saksanlukijat vierailivat Berliinissä marraskuun lopussa. Matkan teemana oli muurin murtuminen, sillä tänä vuonna vietettiin sen 30-vuotispäivää. Historiaan päästiin tutustumaan alkuperäisessä DDR-asunnossa sekä Stasin vankilassa, kaupunkia ja nähtävyyksiä nähtiin kaupunkikierroksilla ja kulttuuria lähestyttiin vierailemalla kansainvälisessä Nelson Mandela -koulussa ja ravintoloissa. Opiskelijat työskentelivät erilaisissa workshopeissa ja pääsivät harjoittelemaan saksan kielen taitojaan keskenään sekä kaupungilla liikkuessaan. Matkalla yövyttiin hotellissa aivan muurin juurella ja reissun aikana ehdittiin kiertämään kaupungin parhaat puolet. Mukana oli 24 oppilasta ja saksanopettajat Marjo Bardzinski sekä Anne Krebs. Kuten berliiniläisittäin sanotaan: Ick liebe dir Berlin! Teksti: Pilvi Kilpeläinen

Kersti Juva vei löytöretkelle suomeen

Suomentaja Kersti Juva piti lukiolaisten Studia generalia -luennon kolmannen jakson alussa. Juva muistutti, että suomen kirjakielen ja suomalaisen kirjallisuuden juuret ovat käännöskirjallisuudessa. Mikään teos ei myöskään käänny toiselle kielelle itsestään, vaan kääntäjä kirjoittaa koko teoksen uudelleen. “Ensin pitää ymmärtää, sitten eläytyä ja sen jälkeen ilmaista”, Juva määritteli kääntämisen vaiheita. Hän on suomentanut englannista mm. Tolkienin, Shakespearen, Austenin ja Lahirin tuotantoa. Hauska ja monipuolinen luento huipentui suomennosesimerkkeihin, joita Juva oli poiminut syksyllä ilmestyneestä teoksestaan Löytöretki suomeen. Lukiolaisten kysymystulva osoitti, että kielet ovat sykkiläisille tärkeitä.